Lőrinci Nyelviskola
1181 Budapest, Üllői út 421.
 • Elérhetőségeink

  Cím: 1181 Budapest, Üllői út 421. (XVIII. kerület, Városházával szemben az udvarban)
  Ügyfélszolgálat

   Ügyfélszolgálati iroda nyitvatartása:

  HÉTFŐ                  15.00 - 18.30
  KEDD                      
  ZÁRVA
  SZERDA               16.30 - 18.30
  CSÜTÖRTÖK      16.00 - 18.30

  PÉNTEK                 ZÁRVA
  SZOMBAT              ZÁRVA

   

  Telefon: (06-30) 346 71 00 vagy (06-1) 291-72-43 (vonalas telefonon csak iroda nyitva tartási időben vagyunk elérhetőek)

 • Iskolánk

   

  Galéria képekben

Vizsgára felkészítés

Iskolánkban különböző típusú vizsgákra vállalunk felkészítést nyelvekből és matematikából általános iskola 8. osztályig.

♦ Nyelvekből vállalunk felvételi felkészítést 6 és 8 osztályos gimnáziumba illetve 9. évfolyamra. Az órákon a felvételi feladatokat gyakoroljuk, illetve igény szerint a hiányosságok pótlására koncentrálunk.

Angol és német nyelvből közép és emelt szintű érettségire készítünk fel. Az órák folyamán pótoljuk a hiányosságokat, illetve a feladattípusok begyakorlására koncentrálunk. Elvünk az, hogy amihez tanár kell, azt gyakoroljuk az órán - szóbeli feladatok és hallás utáni szövegértés, nyelvtan átismétlése és gyakorlása. A feladatsorok írásbeli részét általában házi feladatnak adjuk.
Matematikából  általános iskola 8. osztályig felkészítést vállalunk.

Korrepetálás és érettségi felkészítés során az adott művel szimbolikáját és jelképrendszerét beszéljük át, illetve a versképleteket és versi irodalmi eszközgyűjtemény elemeit.

Érettségi vizsga felkészítés során stratégiák átbeszélése, hogy mire kell figyelni, mit érdemes választani a szövegalkotás résznél.

♦ Ezen felül  nyelvekből pótvizsgákra is készítünk fel.

♦ FCE vizsgafelkészítés 
Kerületünk egyik legnevesebb középiskolájában - Karinthy Frigyes Gimnázium - a nyelvi előkészítő első éve után kötelező FCE vizsgát tenni. Iskolánk már több Tanulónak segített sikeresen erre a vizsgára felkészülni. Az órákon gyakoroljuk a szóbeli vizsga feladait, hallás utáni szövegértést és azon írásbeli feladatokat, melyek nehézségeket okoznak a diákoknak. A felkészülés történhet egyénileg és 2 vagy több fős mini csoportokban.

 

Különböző típusú nyelvvizsgákra van lehetőség felkészülni:

Telc

A telc nemzetközileg elismert nyelvvizsga. A nyelvi kompetencia mérésének és értékelésének fő szempontja, hogy a kommunikáció sikeres-e vagy sem. A szóbeli vizsgák párban történnek, a vizsgázó partnereket véletlenszerűen választják ki és korábban semmilyen kapcsolatban nem álltak. (Azonos vezeték nevű vizsgázók nem vizsgázhatnak együtt.) A vizsgázók így valós élethelyzetbe kerülnek. A vizsga teljesítése önálló gondolkodást, vitakészséget, problémamegoldást, rögtönzést és interaktivitást igényel. A vizsgázók kreativitása, találékonysága, kapcsolatteremtő készsége jelentős szerepet játszik a vizsga során. A vizsga során szótárt nem lehet használni, szóbeli vizsgán 20 perc felkészülési időt adnak.
A vizsga a következő feladatokból épül fel: 3 olvasás utáni szövegértés, 2 nyelvhelyesség, 1 baráti és 1 hivatalos levél, 3 hallás utáni szövegértés és 3 szóbeli feladat.
Tanáraink angol és német nyelvből B2-es szinten ezt a vizsgát javasolja.BME

A BME államilag elismert bizonyítványt ad, részvizsgák (szóbeli, írásbeli) külön is letehetők. A vizsga szövegközpontú és szótár használata végig engedélyezett. A szóbeli vizsgák nem párban történnek, hanem egyenként vizsgáztatóval. Felkészülési idő nincs a szóbeli vizsgán. Kevesebb feladatot kell teljesíteni, mint a Telc vizsgán, azaz 2 olvasás utáni szövegértés, 1 nyelvhelyesség, 1 blogbejegyzés és 1 hosszabb fogalmazás, 2 hallás utáni szövegértés és 3 szóbeli feladat.ECL

Az ECL nyelvvizsga nemzetközlileg elismert nyelvvizsga. Az írásbeli vizsga 2 olvasás utáni szövegértést és 2 esszét tartlmaz, melyek megírásához szótárt lehet használni. A szóbeli vizsgán a vizsgázók párban vizsgáznak. Az irányított beszélgetés során közösen beszélgetnek egy adott témáról. A képmontázsról külön-külön kell beszélniük. Felkészülési idő nincs. Iskolánk angol és német nyelvből C1 típusú vizsga megszerzéséhez, ezt a vizsgát javasolja.

 

 

 • Partnereink
  •  
  • Rőfösbolt