Lőrinci Nyelviskola
1181 Budapest, Üllői út 421.
 • Elérhetőségeink

  Cím: 1181 Budapest, Üllői út 421. (XVIII. kerület, Városházával szemben az udvarban)
  Ügyfélszolgálat

   Ügyfélszolgálati iroda nyitvatartása:

  HÉTFŐ                  15.00 - 18.30
  KEDD                      
  ZÁRVA
  SZERDA               16.30 - 18.30
  CSÜTÖRTÖK      16.00 - 18.30

  PÉNTEK                 ZÁRVA
  SZOMBAT              ZÁRVA

   

  Telefon: (06-30) 346 71 00 vagy (06-1) 291-72-43 (vonalas telefonon csak iroda nyitva tartási időben vagyunk elérhetőek)

 • Iskolánk

   

  Galéria képekben

Felkészités nyelvvizsgára

 

 Különböző típusú nyelvvizsgákra vállalunk felkészítést egész évben, igényeknek megfelelően alap-, közép-, és felső fokon.

A felkészülés előtt szintfelmérő teszt megírása szükséges.

Telc

A telc nemzetközileg elismert nyelvvizsga. A nyelvi kompetencia mérésének és értékelésének fő szempontja, hogy a kommunikáció sikeres-e vagy sem. A szóbeli vizsgák párban történnek, a vizsgázó partnereket véletlenszerűen választják ki és korábban semmilyen kapcsolatban nem álltak. (Azonos vezeték nevű vizsgázók nem vizsgázhatnak együtt.) A vizsgázók így valós élethelyzetbe kerülnek. A vizsga teljesítése önálló gondolkodást, vitakészséget, problémamegoldást, rögtönzést és interaktivitást igényel. A vizsgázók kreativitása, találékonysága, kapcsolatteremtő készsége jelentős szerepet játszik a vizsga során. A vizsga során szótárt nem lehet használni, szóbeli vizsgán 20 perc felkészülési időt adnak.
A vizsga a következő feladatokból épül fel: 3 olvasás utáni szövegértés, 2 nyelvhelyesség, 1 baráti és 1 hivatalos levél, 3 hallás utáni szövegértés és 3 szóbeli feladat.
Tanáraink angol és német nyelvből B2-es szinten ezt a vizsgát javasolja.BME

A BME államilag elismert bizonyítványt ad, részvizsgák (szóbeli, írásbeli) külön is letehetők. A vizsga szövegközpontú és szótár használata végig engedélyezett. A szóbeli vizsgák nem párban történnek, hanem egyenként vizsgáztatóval. Felkészülési idő nincs a szóbeli vizsgán. Kevesebb feladatot kell teljesíteni, mint a Telc vizsgán, azaz 2 olvasás utáni szövegértés, 1 nyelvhelyesség, 1 blogbejegyzés és 1 hosszabb fogalmazás, 2 hallás utáni szövegértés és 3 szóbeli feladat.ECL

Az ECL nyelvvizsga nemzetközlileg elismert nyelvvizsga. Az írásbeli vizsga 2 olvasás utáni szövegértést és 2 esszét tartlmaz, melyek megírásához szótárt lehet használni. A szóbeli vizsgán a vizsgázók párban vizsgáznak. Az irányított beszélgetés során közösen beszélgetnek egy adott témáról. A képmontázsról külön-külön kell beszélniük. Felkészülési idő nincs. Iskolánk angol és német nyelvből C1 típusú vizsga megszerzéséhez, ezt a vizsgát javasolja.

 

JELENTKEZNI LEHET: EGYÉNILEG, PÁROSAN vagy KIS CSOPORTOSAN (egyéni szervezésben). Időpontokról és árainkról érdeklődjön irodánkban.

 • Partnereink
  •  
  • Rőfösbolt